Historie

De historie van de Metamorfose Massage in Nederland gaat terug naar 1979. In Nederland werd de eerste cursus Metamorfose Massage, toen Prenataal Therapie, gegeven door Gaston Saint-Pierre. De belangstelling groeide snel en spoedig werden er in Nederland diverse cursussen geven. In 1982 werd de Werkgroep Metamorfose Massage Nederland opgericht. Loes Bergers heeft jarenlang leiding gegeven aan de Werkgroep, de nieuwsbrieven verzorgd en de website onderhouden. De Werkgroep is inmiddels opgeheven maar middels deze site Metamorfose Massage Nederland zal er een landelijk platform blijven bestaan waarbij contacten tussen behandelaars, docenten en geïnteresseerden onderhouden kunnen blijven.

“Metamorphosis is a philosophy : it is a way of understanding the nature, the structure and the function of life in all things on this planet; but, particularly, in the human. Our origin, the reason for this origin and the way in which the original pattern changed are all points of interest and this information gives us a knowledge of what is causing the events of the present time.”

Robert St John


Robert St. John

Robert St. John (1914-1996) had, voor WO II, een praktijk als natuurgeneeskundige in Londen. Daar paste hij ook de reflexologie toe, die hij van Hanne Marquardt had geleerd. Zijn ervaringen met de reflexologie brachten hem ertoe alleen de reflexzone van de wervelkolom te behandelen, omdat hij zag dat dat blijvende resultaten gaf. Hij verbaasde zich erover dat de verschillende reflexologie-scholen de organen vaak op verschillende plekken op de voet plaatsten en hij ging op zoek. Tenslotte kwam hij tot de conclusie dat de aandacht, de intentie van de behandelaar bepalender is voor het resultaat van de behandeling dan de plaats op de voet waarop wordt gewerkt.

“Wat ik doe”, zei hij eens “Als ik iemands voeten behandel? Ik laat het onzichtbare licht van het Absolute Bewustzijn erop schijnen”. M.a.w. ik ben met mijn aandacht bij wat mijn handen doen en voelen. Robert kon als hij iemands voeten vasthield dingen over iemand vertellen die hij normaal gesproken niet zou kunnen weten. “Je kijkt zo door iemand heen”zei hij.

Zijn grootste wens was het opzetten van een centrum waar hij cursussen zou kunnen geven. Uiteindelijk vind hij in Italie een huis waar hij deze wens hoopt te vervullen. Helaas overlijdt Robert St. John tijdens de verhuizing op 1 november 1996.

Gaston Saint-Pierre

Gaston Saint-Pierre (1940-2011) werd geboren in Quebec (Frans Canada). In 1963 verhuist hij naar Engeland waar hij als onderwijzer op een Montessorischool gaat werken en hij ij Robert St. John ontmoet. Al snel gaat hij Prenataal Therapie/Metamorfose massage behandelingen en cursussen geven. Zijn eerste cursus buiten Engeland gaf hij in Nederland in 1979. Daarna volgen andere landen en werelddelen. Gaston sprak Engels en fFrans en zijn cursussen konden waar hij ook kwam, begrepen en vertaald worden.

In 1979 richt hij de Metamorphic Association op, geeft een tijdschrift, ‘Metamorphosis’ uit en schrijft boeken en artikelen over de Prenataal Therapie, die hij Metamorphic Technique noemt. Zijn baan als montessorileerkracht heeft hij dan al opgezegd. Zijn boek ‘The metamorphic Technique, principles and practice’ wordt in het Nederlands vertaald als Metamorfose Massage. Gaston Saint-Pierre had een heel concrete aanpak van de metamorfose massage met veel praktijkvoorbeelden en verhalen. Om uit te leggen wat transformatie (metamorfose) is, gaf hij als voorbeeld een rups die een vlinder wordt en een eikel die een eikeboom wordt. Hij legde sterk de nadruk op wat hij ‘onthechting noemde. het zonder oordeel en zonder verwachtingen aanwezig zijn. Gaston Saint-Pierre overleed op 16 mei 2011.

Sluit u aan bij metamorfosemassage.nl

Zelf behandelaar of docent?

Meld je dan aan zodat ook jouw praktijkgegevens zichtbaar worden op de kaart. Aanmelden gaat eenvoudig via de button “Aanmelden” Binnen 2 werkdagen nemen we contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Voor docenten bestaat er een extra mogelijkheid om workshops/cursussen direct op de site te vermelden.

Nieuwsbrief

Contact

Metamorfose Massage Nederland
Trompenburgstraat 6A
1079 TX AMSTERDAM


+31 6 211 70 615

Facebook
Instagram

Metamorfose Massage

Navigatie